به گزارش یزدفردا: استاندار یزد در این آیین با قدردانی از تلاشها و دستاوردهای پژوهشگران برتر و سفیران علم و دانش اظهار کرد: پژوهش زیر بنای توسعه است، لذا جامعه ای موفق و پیشرفته خواهد بود که بر مدار نخبگان و شایستگان علمی و پژوهشی حرکت کند.
محمدرضا بابایی با بیان اینکه پژوهش منجر به شکوفایی و بسط و توسعه علم خواهد شد، تصریح کرد: جامعه ای که تصمیم گیریهای آن از سوی نهادهای علمی و پژوهشی پشتیبانی شود گام بلندی به سوی توسعه و ترقی برمیدارد.
وی با اشاره به اینکه شاخص شدت تحقیق و توسعه کشورهای با سطح اقتصادی مشابه ایران بیش از ۱.۵ درصد تولید ناخالص داخلی آنهاست، گفت: این عدد در کشورهای پیشرو و پیشرفته تا ۵ درصد بوده در حالیکه سهم تحقیق و توسعه از GDP در ایران ۰.۸ درصد است.
استاندار یزد در همین راستا ادامه داد: مقام معظم رهبری بارها بر ضرورت دستیابی به عدد ۳ و حتی ٤ درصدی سهم تحقیق و توسعه در تولید ناخالص داخلی کشور تاکید کرده اند، که نشانگر تکلیف مسئولان و نیاز فوری و جدی کشور است.
وی در ادامه عنوان کرد: طبق بررسیها، هزینههای تحقیق و توسعه در بنگاههای تجاری نسبت به دانشگاه ها و پژوهشگاهها تأثیر بیشتری بر ارتقای نوآوری و رشد اقتصادی دارد، لذا پژوهش ها باید منشا اثر جدی در ایجاد ارزش در بخش های اقتصادی استان شوند.
بابایی با اشاره به تدوین برنامه یزد پایدار در راستای حرکت استان به سمت توسعه پایدار گفت: بر این اساس تمرکز جدی بر تحقیق و توسعه، الزامات محیطهای پژوهشی، نوآوری و سایر مفاهیم وابسته در استان و نیز اندیشه ورزی و اقدام هدفمند در دستور کار قرار دارد.
وی با تاکید بر لزوم نفوذ فناوری و نوآوری در بخشهای بزرگ اقتصادی استان و توسعه زنجیرههای ارزش گفت: همچنین اولویت دادن به پژوهش، فناوری و نوآوری در اختصاص اعتبارات و نیز توسعه خدمات برتر و مدرن جزو مهمترین رویکردهای برنامه یزد پایدار هستند.
عالیترین مقام اجرایی استان یزد یادآور شد: از سوی دیگر در تدوین برنامه یزد پایدار به فناوریهای نوظهور و تحول آفرین نظیر هوش مصنوعی و نیز بهره وری، نوآوری، فناوری و استارتاپی استان توجه ویژهای شده است.
استاندار یزد با بیان اینکه رقابت در دنیای امروز بر سر سرمایههای انسانی توانمند یا طبقه خلاق است، افزود: امیدوارم با اجرای برنامه «یزد پایدار» یزد به استان هدف جذب طبقه خلاق تبدیل شود چرا که تراکم حضور نخبگان، پژوهشگران و نوآوران در هر منطقه نشانگر روند توسعه آن خواهد بود.
وی با اظهار امیدواری نسبت به برقراری ارتباط محکم بین صنعت و دانشگاه در راستای کاهش گسست میان پژوهش و تولید اظهار کرد: به همین منظور تقویت همکاری های دانشگاهی و صنعتی، حمایت از شرکتهای فناور و دانش بنیان و توسعه زیرساختهای زیست بوم فناوری و نوآوری در دستور کار قرار خواهد گرفت.
بابایی در پایان خاطرنشان کرد: امیدواریم با حفظ سرمایه های انسانی خلاق، ترویج و گفتمان سازی اقتصاد دانش بنیان و نیز حمایت از پژوهش های کاربردی بومی، مسیر توسعه استان را هموارتر و به ریل درست و متناسب با توسعه پایدار نزدیک کنیم.
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
پنجشنبه 16,ژانویه,2025